Jdi na obsah Jdi na menu
 


Telefony po Japonsku

12. 10. 2011

Japonské telefony se od těch evropských v mnohém odlišují. Nejenže podporují jiné typy mobilních sítí, zároveň jsou technologicky mnohem dále. Displeje s u nás nadstandardním QVGA rozlišením již byly v Japonsku dávno překonány a výrobci se nebojí ani různých experimentů. V následujícím přehledu si pojďme představit poslední japonské delikatesy, které v letošním roce do své nabídky zařadí operátoři KDDI a NTT DoCoMo.
 

Mitsubishi D800iSD: na klávesnici zapomeňte

Tento telefon vypadá v zavřeném stavu jako běžné véčko s rozměry 106 × 49 × 21 mm. Po jeho otevření ale dostane neznalý uživatel malý šok. Místo klávesnice najde další displej. Mitsubishi D800iSD je totiž prvním telefonem véčkové konstrukce, který na vnitřních plochách obou svých polovin nese displeje. Oba disponují úhlopříčkou 5,6 cm a používají aktivní TFT technologii. Na ploše s QVGA rozlišením dokáží zobrazit 65 tisíc, resp. 262 tisíc barev. Spodní displej nahrazuje obvyklou klávesnici, je dotykový a je hlavním ovládacím prvkem telefonu. Text se zadává třemi způsoby: rozpoznáváním napsaných znaků a pak také pětidotykovou a dvojdotykovou metodou s podnabídkami. Napsané znaky nebo kresby vytvořené na dotykovém displeji lze odesílat přes integrovaný e-mailový klient jako přílohy.
mitsubishi d800isd 02.jpg mitsubishi d800isd 03.jpg
Namísto vnějšího informačního displeje najdeme matici oranžových LED diod o rozměrech 9 × 16. Ty předávají potřebnou informaci pomocí jednoduchých obrazců. Telefon také disponuje integrovaných fotoaparátem, má rozlišení 1,3 megapixelu. Druhá CIF kamera se nachází nad hlavním displejem a slouží pro videohovory. Telefon se bude na japonském trhu nabízet ve třech barevných provedeních
: bílé, černé a stříbrné.

Hitachi W51H: véčko s monstrózním displejem

Výrobce Hitachi pro operátora KDDI 
připravil telefon véčkové konstrukce s displejem, o kterém se nám v Evropě zatím ani nezdá. Po otevření na horní straně véčka objevíte obrovskou zobrazovací plochu s úhlopříčkou 7,4 cm a s neuvěřitelným rozlišením 800 × 480 bodů. Horní část telefonu lze otočit o sto osmdesát stupňů a poté telefon zavřít. Displej bude ideálním nástrojem pro prohlížení internetových stránek.
Hitachi W51H 01.jpg Hitachi W51H 02.jpg Hitachi W51H 03.jpg
Displej ale není zdaleka vše, čím vás tento telefon dokáže okouzlit. Technická specifikace se zmiňuje o vestavěném GPS modulu pro navigaci, dále zmíním čtečku otisků prstů a 2Mpx fotoaparát s diodovým bleskem. Vnitřní paměť telefonu činí 30 MB, nechybí ani možnost rozšíření paměťovou kartou. Nový telefon od Hitachi se na trhu objeví v černém, červeném a bílém provedení.

F703i: zavolejte si ze sprchy

Další představený telefon s označením F703i není při letmém pohledu do technických údajů ničím až tak zajímavý. Displej má jen standardní QVGA rozlišení a zobrazí 262 tisíc barev. Vestavěný fotoaparát vytváří snímky o maximálním rozlišení jen 1,3 megapixelu. Jedna neobvyklá položka se zde ale najde. Telefon je totiž vyroben jako voděodolný, lépe řečeno přímo vodotěsný. Bez jakýchkoliv problémů by měl vydržet ponořený ve vodě v hloubce až jeden metr po dobu třiceti minut. Poté je tedy zcela jasné, že stříkající voda ve sprše či dešti mu nečiní jakékoliv potíže.
F703i 15.jpg F703i 16.jpg
Telefon je také vybaven přehrávačem hudby a přední kamerkou pro videohovory. Aby bylo místa na hudební soubory dostatek, nechybí slot pro paměťové karty formáty microSD. Netradiční funkcí je pak ještě relaxační mód s patnácti režimy. to se pak z telefonu line uklidňující hudba a na displeji se objevují relaxační obrazce. Telefon bude v prodeji v bílé, růžové a černé variantě.
F703i 05.jpg F703i 06.jpg F703i 08.jpg F703i 09.jpg F703i 10.jpg F703i 11.jpg F703i 12.jpg F703i 13.jpg F703i 14.jpg
mobiiil
mobiiil
mobiiil
mobiiil
mobiiil
 

N703iµ: střízlík se sportovním designem

O novém telefonu s označením N703iµ výrobce tvrdí, že jde o nejtenčí véčko s podporou sítí W-CDMA. Jeho tloušťka je totiž jen 11,4 mm. Půdorysné rozměry pak dosahují hodnot
103 × 49 mm. Telefon má také mít podle tiskové zprávy sportovní design. Při pohledu na ostré hrany a "krabicoidní" vzhled mi to tak osobně nepřipadá. Hlavní displej disponuje netradičním rozlišením 240 × 345 bodů, které výrobce označuje jako QVGA+. Zobrazit umí standardních 262 tisíc barev. Informační displej je nahrazen jednobarevnými diodami v matici 7 × 7.
sodatecna 703i 01.jpg sodatecna 703i 02.jpg sodatecna 703i 03.jpg
Kromě standardních funkcí, jako je hudební přehrávač, slot na paměťové karty microSD a 1,3Mpx fotoaparát zaujme také bezpečností mód hlavního displeje pod názvem "Privacy Angle". Po jeho aktivaci podržením klávesy s osmičkou budou údaje na displeji čitelné jen pro toho, kdo bude mít telefon v ruce a bude se na displej dívat zpříma. Něco podobného známe u displejů bankomatů. Vzhledem k podpoře sítí třetí generace nemůže samozřejmě chybět ani vnitřní CIF kamera pro videohovory. Sportovnímu provedení odpovídají i barevné varianty: červená, zelená a hnědá.
sodatecna 703i 04.jpg sodatecna 703i 05.jpg sodatecna 703i 06.jpg sodatecna 703i 07.jpg sodatecna 703i 08.jpg sodatecna 703i 09.jpg

D703i: nejtenčí japonská klasika

Abyste viděli, že se v Japonsku nevyrábějí jen véčka, tak tu na závěr dnešního přehledu máme i jeden telefon s klasickou konstrukcí. Nese označení D703i a díky své malé tloušťce 9,9 mm se pyšní titulem nejtenčí japonský telefon klasické konstrukce. Hmotnost činí příjemných 83 g. Další rozměry 130 × 49 mm jsou ale nadprůměrné. Díky nim se však na přední stranu telefonu vešla pohodlná klávesnice i rozměrný displej s úhlopříčkou 6,1 cm a QVGA rozlišením. I u tohoto telefonu lze aktivovat bezpečnostní mód, kdy bude displej nečitelný pro okolostojící.
D703i 02.jpg D703i 03.jpg
D703i 04.jpg
Dále se specifikace zmiňuje o manuálním a automatickém zámku klávesnice, což není u nás nic neobvyklého. Exkluzivní záležitostí však je 27 ornamentů, které se mohou rozsvítit na klávesnici pomocí jejího podsvícení. Fotoaparát je i přes podporu sítí třetí generace jen jeden a má rozlišení 1,3 megapixelu. Na trhu se telefon objeví v klasických barevných kombinacích: bílé, černé a červené.
D703i 05.jpg D703i 06.jpg D703i 07.jpg D703i 08.jpg D703i 09.jpg D703i 10.jpg

Nechybí ani televize v mobilu

Tento přehled ukazuje jen výběr z těch nejzajímavějších japonských telefonů, které byly v tomto měsíci představeny. Kromě nich výrobci uvedli i mobily s podporou příjmu digitální televize a displejem s technologií BRAVIA. O nich jste si již mohli přečíst v tomto článku.
26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg
Typ W44S
03.jpg 04.jpg
07.jpg
09.jpg
Typ SO903iTV
 

LG se může jít zahrabat. Sharp představil opravdovou mobilní čokoládu

 
Skvěle vybavená "čokoládová" stylovka a přístroj s poněkud komplikovanou konstrukcí. To jsou novinky japonského výrobce mobilních telefonů Sharp pro tamního operátora NTT DoCoMo. Tyto špičkově vybavené telefony se však na český trh nikdy nedostanou.
Sharp SH-04B Q-pot
Sharp SH-04B Q-pot
mnam
Kawaii ne
ja ci takyyyyy
 

Sharp SH-04B Q-pot

Po celém světě slavilo před několika lety LG úspěch s modelem nazvaným Chocolate, tedy Čokoláda. Design telefonu měl evokovat tabulku čokolády. Úspěch byl tak velký, že LG letos připravilo novou řadu pojmenovanou New Chocolate, tedy Nová čokoláda.
Sharp SH-04B Q-pot
Design "čokoládových LG" se ovšem nevyrovná novince od Sharpu určené pro japonský trh. Její vzhled včetně uživatelského prostředí je totiž vytvořen ve stylu roztékající se tabulky čokolády. Výsledný efekt je více "k nakousnutí" než obdobný počin od LG.
Čokoládový Sharp byl připraven ve spolupráci s výrobcem příslušenství Q-pot a vyrobeno bude pouze třináct tisíc kusů.
Po stránce výbavy se nemá čokoládová stylovka za co stydět.
Třípalcový displej má rozlišení 480 x 854 obrazových bodů. K fotografování slouží osmimegapixelový fotoaparát s CCD čipem a automatickým ostřením. Nechybí GPS navigace.

Fujitsu F-04B Separate Keitai

Dalším mobilem, který nás v nabídce japonského operátora NTT DoCoMo zaujal, je netradiční model od Fujitsu. Tento telefon má originální konstrukci s odnímatelnou klávesnicí. V klasické konfiguraci lze použít tradičně vyhlížející vysouvací klávesnici.
Fujitsu F-04BFujitsu F-04BFujitsu F-04B
Tu je však možné odpojit a potom je k dispozici QWERTY klávesnice, která je jinak schovaná v místě pod displejem. Po odpojení lze klávesnici díky bezdrátovému připojení přes Bluetooth se zbytkem telefonu i nadále používat.
Výbava telefonu je špičková. Dotykový displej s úhlopříčkou 3,4 palce má rozlišení 960 x 480 obrazových bodů. K fotografování slouží dvanáctimegapixelový fotoaparát. Nechybí GPS navigace a k dispozici je dokonce i výměnný modul s projektorem, který lze připojit namísto zmiňované klávesnice.
 
 
 
 
 
 
 
(Čerpáno z :http://www.mobilmania.cz/Titulni-strana/Japonsko-je-cukrarnou-sveta-mobilnich-telefonu/sc-21-sr-1-a-1114615/default.aspx
 
                   :http://mobil.idnes.cz/lg-se-muze-jit-zahrabat-sharp-predstavil-opravdovou-mobilni-cokoladu-127-/telefony.asp?c=A091110_161955_telefony_ada

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář